Ο ήχος καθίσταται λιγότερο σημαντικός στην παραγωγή βίντεο;

Στον Κινηματογράφο, συχνά λέγεται ότι ο ήχος είναι το 50% της εμπειρίας. Μια μεγάλη εικόνα πρέπει να συνοδεύεται από εξίσου μεγάλο ήχο. Είναι όμως αλήθεια αυτό;

Στη δεκαετία του 2000, πέντε ταινίες που κέρδισαν το βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας έλαβαν επίσης το βραβείο Όσκαρ για την καλύτερη δυνατή ανάμειξη ήχου (Gladiator, Chicago, LOTR: The Return of the King, Slumdog Millionaire και το Hurt Locker).

Στη δεκαετία του 1980, τέσσερις ταινίες έλαβαν και τα δύο βραβεία. Αλλά στη δεκαετία του 1990 μόνο τρεις ταινίες κατάφεραν αυτό το κατόρθωμα και στη δεκαετία του ’70, ήταν μόνο μια.

Οι ταινίες παράγονται χρησιμοποιώντας τρεις τύπους ήχων: ανθρώπινες φωνές ( voice over ), μουσική και ηχητικά εφέ. Αυτοί οι τρεις τύποι ήχων είναι ζωτικής σημασίας για μια ταινία ώστε να είναι ρεαλιστική για το κοινό. Οι ήχοι και ο διάλογος πρέπει να συγχρονίζονται απόλυτα με τις ενέργειες μιας ταινίας χωρίς καθυστέρηση και πρέπει να ακούγονται με τον τρόπο που φαίνονται. Αν ένας ήχος δεν ταιριάζει απόλυτα με την ενέργεια στην οθόνη, η ίδια η δράση δεν είναι τόσο πιστευτή.

Ένας άλλος τρόπος για να καταστεί μια ταινία πιο πιστευτή χρησιμοποιώντας τον ήχο είναι να ενσωματώσει αυτό που είναι γνωστό ως ασύγχρονα ηχητικά εφέ – συχνά με τη μορφή ήχων υποβάθρου. Συμπεριλαμβανομένων των χαρακτηριστικών ήχων μιας πόλης ή της υπαίθρου μπορεί να βοηθήσει να γίνει πιο ρεαλιστικός ο κινηματογράφος.

Σκεφτείτε το, πόσες υπέροχες ταινίες ορίζονται από εξαιρετικούς ήχους; Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγνοήσετε την ποιότητα της εικόνας σας, αλλά η επίτευξη καλής ποιότητας ήχου μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον του θεατή σας ακόμα και αν η εικόνα που βλέπει δεν είναι πολύ καλή.

Ρωτήστε μας πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε

Με την αποστολή της παρακάτω φόρμας, εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.

15 + 12 =